Előfizetett, illetve ingyenesen elérhető online adatbázisok listája

 • ADT+: Az Arcanum Adatbázis szolgáltató  teljes szövegű folyóirat és könyvadatbázisa, amely több mint 8 millió oldalnyi magyar nyelvű forrás digitalizált és kereshető gyűjteménye. A szolgáltatás az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el.

 • Akadémiai Kiadó folyóiratai: Az Akadémiai Kiadó online, teljes szövegű folyóiratai. A szolgáltatás az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el.

 • AK MeRSZ e-könyvcsomag: Az Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatása (MERSZ). A projekt keretében teljes szövegű magyar nyelvű művek érhetők el online változatban. A szolgáltatás az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el.

 • Akadémiai Kiadó szórátai: Az Akadémiai Kiadó online szótárai. A szolgáltatás az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el. Bővített szótárkínálat.

 • CEEOL adatbázis: 2018. szeptember 1-től szeptember 28-ig ingyenes tesztelés keretében elérhető a Central and Eastern European Online Library (CEEOL) folyóiratgyűjteménye. Az adatbázis Közép- és Kelet-Európa gazdaságával, kulturális életével, irodalmával, nyelvészetével, művészetével, társadalomföldrajzával, jogalkotásával, politikájával, történetével, vallási és további társadalomtudományi kérdéseivel foglalkozó tudományos folyóiratok cikkeihez biztosít teljes szövegű hozzáférést. Bővebb információ itt olvasható.
 • Digitális Tankönyvtár: A tankonyvtar.hu Magyarországon mára már a legnagyobb ingyenes felsőoktatási tartalomszolgáltató oldal, amely elektronikusan tesz közzé felsőoktatási tananyagokat. Szakkönyvek, tankönyvek, egyetemi jegyzetek, tanulmányok, szakcikkek, lexikonok találhatók állományában, amelyek letölthetők pdf, xml, html és ePub formátumban.

 • Gale Reference Complete adatbázis: 2018. szeptember 22-ig ingyenesen tesztelhető a Gale RC adatbázis gyűjteménye, amely az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el. A gyűjtemény 28000 folyóiratot,  1700 e-könyvet,  13 millió oldal archív történelmi  dokumentumot, és több mint  1,5 millió archív irodalomkritikát és elsődleges irodalmi tételt tartalmaz. Bővebb információ: https://support.gale.com/tlist/products/ vagy http://konyvtar.uni-pannon.hu/hu/node/59.

 • EBSCO adatbázisok: teljes szövegű folyóirat adatbázis. Az adatbázis az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el. 

  Elérhető adatbázisok:

  • Academic Search Complete: teljes szövegű folyóirat adatbázis
  • Business Source Premier: teljes szövegű üzleti folyóirat adatbázis

 • Scopus: kivonat adatbázis. A hozzáférést intézményünk fizeti elő az EISZ program keretében. A világ egyik legnagyobb referáló (=kivonatos) és indexelő valamint citációkat (idézettség keresés) is tartalmazó multidiszciplináris adatbázisa, 1996-tól hivatkozik. Több mint 15 ezer tudományos folyóiratot– beleértve 535 nyílt hozzáférésűt (open access) és 750 konferenciakiadványt –, 200 millió minősített weboldalt és 12,7 millió szabadalmat dolgoz fel. Jelenleg mintegy 230 millió irodalmi hivatkozást tartalmaz. Az adatbázis az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el.
 • WBIS Online: A “World Biographical Information System (WBIS) Online” adatbázis életrajzi könyvtára a lehető legátfogóbb és a lehető legtöbb területet felöleli. Bővebb információ. Az adatbázis az egyetemi hálózatba tartozó gépekről érhető el.

 • Web of Science: kivonat adatbázis és citációs indexszolgáltatás (kereshető szerzői hivatkozások, idézettség keresés) 1975-ig visszamenőleg. Felöleli a bölcsészettudomány és a művészet (1100 teljes folyóirat és 6800 válogatva, összesen 2,5 millió rekord), a természet- és műszaki tudományok (5900 teljes folyóirat, összesen 17 millió rekord), a társadalomtudomány (1700 teljes folyóirat, és 3300 határterületi kiadvány kapcsolódó cikkei, összesen 3,15 millió rekord) területeit.

  A http://www.webofknowledge.com/ oldalon a "Sign In", majd a "Register" feliratokra kattintva végezhető el a regisztráció. Ennek befejezése után első alkalommal egy egyetemi gépről kell bejelentkezni, majd azt követően már távolról is használható a szolgáltatás. Bővebb információ: http://wokinfo.com/hungary/

last update: 2018, august 31 - 12:32